Theo Huibers

Social media en participatie

In 2010 startte ik samen met Robin Effing en Luc de Krosse vanuit Saxion en Universiteit Twente een onderzoek naar de impact van social media op de participatie in de politiek. Zijn mensen nu meer politiek betrokken door de invloed van social media of juist minder. Krijgen de social media-actieve politici nu meer voorkeurstemmen of is het tegenovergestelde waar? Dergelijke onderzoeksvragen leidde onder andere tot de start van het promotieproject van Robin Effing. In 2011 schreef Robin Effing samen met zijn twee promotoren (Jos van Hillegersberg en ik) het ‘positioning paper’ getiteld Social Media and Political Participation: Are Facebook, Twitter and YouTube Democratizing Our Political Systems?

Dit werk was de basis voor veel verder onderzoek en publicaties en leidde tot het proefschrift van Robin Effing in 2014 getiteld “The social media participation framework: studying the effects of social media on nonprofit communities“. Samen met Robin Effing en Jos van Hillegersberg schreef ik:

Vorige Bericht

© 2022 Theo Huibers

Thema door Anders Norén