Theo Huibers

Relevantie en bruikbaarheid in een educatieve zoekomgeving

In januari 2019 schreven Thijs Westerveld en ik een engelstalig artikel over wat in onze visie goede zoeksystemen voor kinderen in een educatieve omgeving zijn. Wij benoemen twee aspecten: Relevantie en Bruikbaarheid. Vervolgens zette wij uiteen op welke wijze Web for Classrooms van Wizenoze voortdurend wordt geevalueerd.

For relevance, we develop test collections following the IRS evaluation paradigm as described above. For utility, we are interested in the actual use of the results. As an indirect metric of this, we monitor user engagement.

Relevance and Utility in an educational search environment, Theo Huibers en Thijs westerveld

Het artikel is gepresenteerd is op 15 juni 2019 in Boise, Idaho gepresenteerd. De presentatie was een onderdeel van de workshop KidRec 3, IDC 2019.

Boise, Idaho, 15 juni 2019

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Theo Huibers

Thema door Anders Norén